Betonske kanalete za odvodnjavanje 

betonske kanalete za odvodnjavanje

Betonske kanalete za odvodnjavanje so vgrajene v številnih naseljih in mestih. Najdemo jih marsikje, saj so vsestransko uporabne ter dobro poskrbijo za meteorno vodo. Nekatere med njimi so bile vgrajene že mnogo let nazaj, pa še vedno odlično služijo svojemu namenu, saj gre za proizvod z dolgo življenjsko dobo. To velja tudi za sodobne modele, ki so še nekoliko bolj izpopolnjeni in trajni, saj so narejeni iz veliko bolj odpornih materialov in zasnovani tako, da imajo še boljši pretok. Tako meteorna ali padavinska voda po njih še hitreje odteče, s čimer se je možno izogniti raznolikim težavam z njo. 

Inovativna zasnova in visoka funkcionalnost 

betonske kanalete - faserfix super

Kakšne lastnosti morajo imeti betonske kanalete za odvodnjavanje, da bodo še boljše? To je vprašanje, ki si ga zastavljajo proizvajalci, ki želijo izdelati čim bolj izpopolnjene sisteme za meteorno vodo. Zaradi tega nenehno vlagajo v inovacije in v razvoj še boljših in še bolj izpopolnjenih izdelkov, ki bodo še bolj funkcionalni. Tako so lahko poskrbeli za to, da imajo sodobne betonske kanalete za odvodnjavanje še boljši pretok in da so še bolj odporne, kot je to veljajo nekoč. Zato so pri odvodu meteorne vode bolj učinkovite ter imajo daljšo življenjsko dobo.  

Nekatere inovacije pa so vezane tudi na njihovo vgradnjo, ki se je še poenostavila, ali pa na način pritrditve rešetk. Te je mogoče na nekaterih modelih pritrditi in odstraniti brez uporabe kakršnega koli orodja, kar omogoča lažje odstranjevanje. Tako bo tudi čiščenje potekalo hitreje in ga boste lahko uporabili mimogrede, zato se gotovo splača izbrati sistem side-lock, ki ga je prav v ta namen razvilo nemško podjetje Hauraton. 

Še bolj trden beton 

Sodobne betonske kanalete za odvodnjavanje so izdelane še bolj premišljeno ter predvsem zasnovane tako, da so še veliko bolj trajne, kot je bilo to nekoč. K temu v veliki meri pripomore tudi sama izbira materiala, iz katerega so narejene. Beton, ki se ga v ta namen uporablja dandanes, je namreč precej drugačen kot tisti, ki se ga je uporabljajo nekoč. Gre namreč za izpopolnjen material: 

  • ki je dodatno ojačan s posebnimi vlakni, 
  • ki je še bolj trden, 
  • ki je še bolj odporen, 
  • ki bolje prenaša razne obremenitve, 
  • ki bolje prenaša zunanje dejavnike, 
  • ki zlepa ne razpoka, 
  • ki je tudi lažji, kar olajša transport in rokovanje na gradbišču.