Klobučni papir za zavijanje

Nekoč se je klobučni papir uporabljal predvsem za zavijanje klobukov oziroma so z njim napolnili notranjost klobuka, tako da je ta ohranil svojo značilno obliko. Tako je omejeni papir dobil tudi svoje poimenovanje, po katerem ga poznamo še danes. Kasneje pa se je začel uporabljati za zavijanje in ovijanje najrazličnejših izdelkov, zato lahko rečemo, da gre za univerzalno pakirno rešitev, ki marsikdaj in marsikomu pride prav. Gre torej za ovojni oziroma embalažni papir, ki je zelo priročen in praktičen za uporabo v različnih panogah.

klobučni papir

Široke možnosti uporabe

Klobučni papir za zavijanje oziroma ovijanje izdelkov ima široko uporabo, prav tako pa lahko z njim določene izdelke pokrijete in jih tako zaščitite pred zunanjimi vplivi, prahom, prijemanjem itd. Možnosti uporabe omenjenega ovijalnega papirja so tako zelo široke, saj ga je možno uporabiti praktično povsod.

Tako se lahko uporablja za zavijanje izdelkov, kot so na primer:

  • cvetje in šopki,
  • lončnice,
  • kreme,
  • zdravila,
  • pekovski izdelki,
  • drugi prehranski izdelki itd.

Možnosti uporabe so tako skoraj neskončne, pomembno se je zavedati le, da je klobučni papir maščobno propusten, zaradi česar je primeren predvsem za zavijanje nemastnih izdelkov. Včasih se ga pri takšnih izdelkih uporabi tudi kot podlogo, tako da se prehranskih izdelkov ne polaga direktno na kartonsko ali drugo vrsto embalaže.

protizdrsni papir

Kakšnega izbrati?

Pri izbiri bodite pozorni na dimenzije in gramaturo, pa tudi vse ostale lastnosti ovijalnega papirja. Običajno lahko izbirate tudi med belo ali rjavo barvo, odvisno od tega, za kaj ga boste uporabljali. Odlikuje ga tudi ličen izgled, zato ima ne le zaščitno, ampak tudi estetsko funkcijo. Ima namreč naraven in ekološki videz, kar dandanes postaja vedno bolj pomembno.

Hkrati pa gre za pakirni material, ki omogoča enostavno uporabo, zavijanje z njim pa poteka zelo hitro. Poleg vsega naštetega ga odlikuje še prijazna cena, kar je še dodaten plus, zaradi katerega se ga splača izbrati. Pomembno je le, da izberete takšne dimenzije, ki so prilagojene velikosti izdelka, ki ga boste zavijali vanj, oziroma da izbiro prilagodite glede na namen uporabe.