Kopalniški radiator, ki deluje zelo učinkovito

kopalniški radiator

Ali potrebujete kopalniški radiator? Potem se vam splača izbrati takšen model, ki deluje čim bolj učinkovito. To pomeni, da za ogrevanje porabi kar se da malo energije. Prav zaradi tega najboljšo izbiro predstavljajo energetsko varčni modeli, ki so zasnovani tako, da čim večji delež energije pretvorijo v toploto. Tako je ogrevanje z njimi res nadvse učinkovito.

Energetska učinkovitost pri ogrevanju z elektriko

Kopalniški radiator, ki deluje s pomočjo elektrike, to pretvarja v toploto. Kako učinkovit je pri tem, je odvisno od tega, kako je zasnovan, načeloma pa so takšni grelci pri tem zelo učinkoviti. To pomeni, da lahko v toploto pretvorijo več kot 98 % električne energije, zaradi česar skorajda nimajo toplotnih izgub.

Izjemna varčnost pri ogrevanju

Za dodatno varčnost pri ogrevanju pa poskrbi še zaščita proti pregrevanju, ki poskrbi za to, da grelnik ne troši energije po nepotrebnem. Ko namreč doseže temperaturo, ki je nastavljena na termostatu, se samodejno ugasne, s tem pa se poraba elektrike takoj ustavi. Grelnik se zopet prižge šele, ko temperatura v prostoru pade, pri čemer izredno precizen termostat to takoj zazna. Zaradi tega temperatura ostaja konstantna in ne niha, kar pomeni veliko bolj prijetno uporabo, kot tudi manjšo porabo. Če namreč temperatura močno pade, mora grelnik porabiti zelo veliko energije, da spet ogreje prostor nazaj na želeno temperaturo. Če pa začne prostor dogrevati takoj, ko temperatura pade le čisto malo, bo za dodatno dogrevanje porabil le minimalno energije. Prav zaradi tega se je nujno odločiti za kopalniški radiator, ki:

kopalniški radiatorji - Glamox
  • deluje čim bolj varčno,
  • porabi čim manj električne energije,
  • ima čim bolj precizen in natančen termostat,
  • ki pri nastavljanju temperature omogoča več stopenj,
  • ima vgrajeno zaščito proti pregrevanju.

Za še boljšo varčnost in manjšo porabo energije pri ogrevanju pa lahko zelo dobro poskrbijo različne dodatne funkcije, kot so samodejno zaznavanje odprtih oken in vrat v prostoru ali samodejno zaznavanje prisotnosti ljudi v prostoru. Prav tako pa k večji varčnosti lahko pripomorejo tudi samodejni dnevni, nočni ali tedenski režimi gretja, ki poskrbijo za to, da se kopalnica ogreva le takrat, ko jo uporabljate. Če hočete še boljši nadzor nad ogrevanjem, pa se odločite za wi-fi termostat, ki vam omogoča, da boste lahko ogrevanje nadzorovali in ga upravljali tudi na daljavo.