Lesene palete za transport tovora

Lesene palete omogočajo lažje premikanje in transport različnih vrst tovora. So priročne, poceni in praktične za uporabo, zato se vsakodnevno uporabljajo v različnih skladiščih, v proizvodnji, pri transportiranju izdelkov in še kje. Tako predstavljajo eno od najbolj priljubljenih rešitev, ki se uporablja v ta namen.

Uporaba v številne namene

Nanje lahko naložimo kakršne koli izdelke, od gradbenega materiala do pohištva in še česa. Z njimi bo transport prav vsakega tovora veliko lažji in hitrejši, poleg tega pa se jih lahko uporablja tudi v številne druge namene. Nekateri iz njih izdelujejo celo pohištvo in različne hobi projekte. Vsekakor pa boste z njimi lahko poskrbeli za bolj enostaven transport tovora ter lažje manipuliranje z njim.

Zakaj izbrati prav lesene palete?

Čeprav so na tržišču na voljo palete iz različnih materialov – recimo iz aluminija ali plastike, pa lesene palete še vedno ostajajo najbolj priljubljene med številnimi uporabniki. To ni nič čudnega, saj se odlično obnesejo pri nalaganju in razkladanju tovora, pakiranju, transportu in skladiščenju, poleg tega pa imajo kar nekaj prednosti, zaradi katerih se jih splača izbrati in uporabljati. Njihove glavne prednosti so:

  • široka uporabnost,
  • ugodna cena,
  • dobro prenašajo tudi večje obremenitve,
  • na voljo so različne dimenzije,
  • ekološkost in prijaznost do okolja,
  • možnost enostavnega recikliranja,
  • možnost nadgradnje v lesen zaščitni boks.

Leseni okvirji in lesen zaščitni boks

Lesene palete pa imajo še to dodatno prednost, da omogočajo tudi enostavno in hitro nadgradnjo v zaščitni boks. Nanje lahko namreč poveznemo oziroma nataknemo lesene okvirje, ki so narejeni prav v ta namen, ter tako iz njih naredimo lesen zaščitni boks, ki še bolje zaščiti izdelke oziroma tovor.

Tako ta med prevažanjem ali premikanjem ne bo mogel zdrsniti ali pasti na tla, kar se rado zgodi, če tovor ni privezan ali kako drugače zavarovan. Pri tem lahko več okvirjev tudi naložimo enega na drugega ter tako višino boksa prilagodimo glede na velikost tovora ali druge zahteve. Dodatno lahko zanj dokupimo tudi pokrov ter boks tako zapremo.

lesene palete