Zakaj uživati vitamin D3?

Vsak od nas ima kdaj občutek, da za svoje zdravje ne skrbi dovolj. Velikokrat pozabimo na rekreacijo, ne uživamo dovolj zdrave prehrane ali podležemo manj zdravim jedem. Se to dogaja tudi vam? Vedeti morate, da nikakor niste edini, a hkrati se morate zavedati tudi, da to lahko spremenite. Za začetek pa lahko morda nekaj naredite zase tako, da začnete uživati vitamin D3, saj gre za enega od tistih vitaminov, ki nam ga večini kronično primanjkuje.

vitamin D3

Eden najbolj pomembnih vitaminov

Vitamin D3 je zagotovo pomemben, kako zelo bistven je za delovanje našega telesa, pa ugotavljajo šele najnovejše raziskave na tem področju. Nenehno znanstveniki prihajajo tudi do novih dognanj in odkritij, kako je ta vitamin povezan s preprečevanjem različnih bolezni, odpornostjo našega imunskega sistema, preprečevanjem osteoporoze pri starostnikih in še čem.

Kaže se recimo tudi to, da lahko na to, da se pri nekom v starosti razvije Alzheimerjeva bolezen, vpliva pomanjkanje vitamina D3 v mladosti. Gre torej zagotovo za enega ključnih vitaminov, ki poleg vsega naštetega vpliva tudi na razvoj in pravilno rast kosti, zato je pomemben tako za otroke kot tudi v odrasli dobi. Pravzaprav pa ga naše telo nujno potrebuje skozi celo življenje, zato ni nikoli dobro, če nam ga primanjkuje.

Sonce ali prehranski dodatek

vitamin D3 in K2
Vitamin D3 + K2, 150ml

Kako dobiti vitamin D3? Ne moremo ga namreč dobiti iz prehrane, ampak se tvori samo na naši koži, ko nanjo pod določenim kotom padajo sončni žarki. To pomeni, da ga lahko dobimo le, če smo dovolj izpostavljeni soncu. Žal pa to nikakor ni vedno mogoče, kar velja sploh za jesensko in zimsko obdobje, pa tudi poleti, ko je sonca sicer dovolj, se mu zaradi škodljivosti UV sevanja sončnih žarkov za kožo ni dobro preveč ali predolgo izpostavljati. Zaradi tega je edini način, da naše telo dobi dovolj tega vitamina, to, da ga zaužijemo s pomočjo prehranskega dodatka. Pri tem je pomembno, da izberemo kakovosten prehranski dodatek, ki vsebuje zadostno količino tega vitamina za naše potrebe.